+47 75 77 51 00 poassta(alfa)arran.no

Ny kunstbok - en del av et kunstprosjekt.

1OO MIGRATORY

Hundre kunstglass har reist verden rundt, med oppstart i et vidstrakt vinterhvitt fjellandskap, Ulldevis, midt i det grenseløse Sábme – Sameland. Et av glassene hadde et opphold på Árran, der elever fra skolene Drag og Storjord fikk stifte nærmere bekjentskap med det, og dermed ble med i et større kunstprosjekt.

100 migratory kunstbok

 

100 MIGRATORY er en historie i ord og bilder om et flerårig kunstprosjekt, som omfavner en hel verden. Hundre glasskunstverk bega seg ut på en reise i verden, med start i et vidstrakt vinterhvitt fjellandskap, Ulldevis, midt i det grenseløse Sábme – Sameland. Et av glassene, nr. 17, fant veien til Árran, båret frem fra Sverige via Grenseleden av Anna, Ingar og Mikkel Amma Kuoljok. På Árran fikk glass nr 17 bl.a. være med på en male-workshop for skoleelever ved skolene Drag og Storjord. Dette har kunstneren dokumentert i prosjektets blogg. Tag Archives: 17/100M  Árran Lule Sami Center Norway

Nå har glassene vendt tilbake til Sverige og vises med bilder, dans, tekst og musikk på Västerbottens museum i Umeå 1 februar–11 mai i projektet Rock Art in Sápmi, Umeå 2014 Kulturhuvudstadsåret. Árran og Tysfjord kommune har sammen kjøpt glass nr 17, glasset vil derfor vende tilbake til Tysfjord, når kunstneren er ferdig med sitt prosjekt.

Kunstprosjektet er nå dokumentert i ei bok. Kunstboken 100 MIGRATORY viser fotografier fra glassenes reise i verden. Teksten er på lulesamisk och engelsk, og et utvalg finnes i svensk oversettelse. Den kan kjøpes på Árran for Kr. 250,00.

Om kunstneren:

Monica L Edmondson är en uppmärksammad konstnär, född och uppvuxen i Gällivare, som efter studier i Australien återvände till norra Sverige där hon etablerade sig som konstnär med inriktning glas. Sedan 2002 arbetar hon från egen glasateljé och verkstad i Tärnaby. I Monicas arbeten möter den samiska kulturen detinternationella, både tekniskt och konceptuellt, ofta med tydliga influenser från den vidsträckta vita vintern.

 

 

Language Sami - SamiskLanguage Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk
8270 Ájluokta/Drag
Tlf: +47 75 77 51 00
Faks: +47 75 77 51 01
E-post: poassta(alfa)arran.no