+47 75 77 51 00 poassta(alfa)arran.no

Forskningsseminar i Bodø 8. mai 2014.

”Före gränser och över gränser”, nærmer seg slutten.

Prosjektet ”Före gränser och över gränser”, nærmer seg slutten. I den anledning ble det arrangert et forskningsseminar ved Universitetet i Nordland, Bodø.. 

 

Arran  Ajtte - Interreg
Wenche Rønning og Oddmund Andersen_298x223
Oddmund Andersen takker Wenche Rønning ved å overrekke henne et eksemplar av siste nr av Bårjås, Árrans populærvitenskapelige tidsskrift.

Bakgrunnen for seminaret ved universitetet i Nordland 8 mai, er et prosjekt finansiert av Interreg Sapmi og deltakende institusjoner. Deltakerne i dette prosjektet er Universitetet i Nordland, Árran lulesamisk senter og Ájtte svensk fjell og samemuseum.

Seminaret ble åpnet av Wenche Rønning, nytisatt viserektor for forskning ved UIN, ei nyoppretta stilling ved Universitetet i Nordland. I sin hilsen presenterte hun hvilke samiske tema Universitetet i Nordland arbeider med. Hun understreket videre Árrans betydning som samarbeidspartner for universitetet innenfor det samiske område.

 

Alf Ragnar Nilsen, Lis Mari Hjortfors, Kjell-Åke Aronsson, Oddmund Andersen
Alf Ragnar Nilsen, Universitetet i Nordland, Lis Mari Hjortfors, Árran, Kjell-Åke Aronsson, Ajtte, Oddmund Andersen, Árran.

Prosjekttittel er «Före gränser och över gränser: samiska samhällsförandringar i ett långtidsperspektiv". Prosjektet har gått over tre år og skal avsluttes nå i 2014. 
Etter seminaret i Bodø er det planer om å utgi foredragene i en bok eller hefte. Resultatene i prosjektet er også planlagt utgitt som en bok.

Noen av foredragene har engelsk summery. Tilgang til disse fås ved å klikke på titlene til de foredragene som er markert.

Tematisk inneholdt seminaret følgende foredrag:

 

Språk Sami - SamiskSpråk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk