+47 75 77 51 00 poassta(alfa)arran.no

Museum Nord 8. juni 2016.

Utstillingen "Evige øyeblikk" åpnet på Korsnes

Utstillingen EVIGE ØYEBLIKK som skildrer fotografen Magdalene Norman (1877–1979), er åpnet i låven i Museum Nord/Tysfjord museum på Korsnes. Utstillingen kan sees gjennom sommeren.

Harrieth Aira utstillingsåpning Magdalene Norman
Foto: Ragnhild Lien

Magdalene Norman (1877 – 1979) var en viljesterk dame med salt i replikken. Hun vokste opp på Korsnes, og returnerte dit sent i livet for å jobbe som poståpner og dampskipsekspeditør. Gjennom bildene kan man – bit for bit – bli kjent med livet hun levde, reisene hun dro på, og menneskene hun var glad i. Huset der Magdalene Norman vokste opp, er delvis en del av Tysfjord Museum på Korsnes. Til mange hilsningstaler og toner av «As Time Goes By» på klarinett, cello og piano, kunne Tysfjords ordfører Tor Asgeir Johansen åpne utstillingen.

Museumsleder Harrieth Aira, Árran museum hilste arrangørene og overrakte et eksemplar av Árrans populærvitenskapelige tidsskrift Bårjås 2010. I denne utgivelsen har Beate Heide, lektor, spesialpedagog og frilansjournalist, skrevet artikkelen «Kvinnelig fotograf for hundre år siden. Magdalene Normans bilder satte spor.» Hun sier bl. a at Magdalene var i stand til «å fange sjelen til folk som bodde i nord». Hun tok bilde av alminnelige folk også, ikke bare finfolket. Artikkelen er illustrert med eksempler på Magdalenes bilder av samer.

Museum Nord

Språk Sami - SamiskSpråk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk
8270 Ájluokta/Drag
Tlf: +47 75 77 51 00
Faks: +47 75 77 51 01
E-post: poassta(alfa)arran.no